Low tox

Low tox

Vi ønsker at guide og vejlede andre til et liv med mindre kemi.

𝐿𝑜𝑤 𝑇𝑜𝑥 𝐿𝑖𝑣𝑖𝑛𝑔
Vi undgår bevidst produkter, der indeholder toksiner. Der findes meget greenwashing på markedet - det vil sige produkter hvor ingredienser er skjult og emballagen ser "grøn" ud.
Vi vil anbefale dig at tjekke dine egne produkter. Især for disse kemikalier:

  • SLS/SLES
  • Sodium Benzoate
  • Phenoxyethanol
  • Parfume/aroma/fragrance

 
Der er i EU en max. grænse for, hvor meget af det enkelte kemikalie der må være i produktet, for at det er "uskadeligt". Hvis vi så anvender flere produkter igennem dagen udsætter vi os selv for "Cocktaileffekten". Det er ikke undersøgt hvordan de kemiske stoffer interagerer med hinanden, og 5% her og 5% der, kan i sidste ende have en negativ effekt på vores indre system og hormonbalance. Vi har personligt nultolerance ift. toksiner i vores produkter og vi ønsker, at vores krop og immunsystem fungerer på sit højeste.
Vi anbefaler appen "The Chemical Maze", hvis du vil undersøge ingredienserne i dine produkter. Vi vil også gerne hjælpe dig med det ~ bare send os en besked. 

Cocktaileffekten kan blandt andet påvirke et fosters udvikling, vores fertilitet eller give større risiko for kræft. 

I dag tager lovgivningen ikke højde for sundhedsrisikoen ved cocktaileffekten. Men der er noget du selv kan gøre, blandt andet ved at vælge produkter med mindst muligt kemi. Vi skiftede til Thieves Laundry Soap / vaskemiddel for et lille år siden. Et 100% plantebaseret & bionedbrydeligt produkt, som ikke indeholder nogen problematiske kemikalier. Det er et koncentrat og kan derfor fortyndes 1:3, så det holder rigtig længe, du kan også lave en opskrift så du får 8 liter ud af 1 enkel dunk. For os er det en investering i os selv og vores families helbred. Vi har over nogle måneder skiftet vores produkter ud med toksinfrie.

Vi har ligeledes skiftet vores rengøring ud med Thieves Household Cleaner. Denne universal rengøring kan bruges til hele hjemmet, og kan laves til forskellig rengøringsprodukter. Den er lige som vaskemidlet 100% plantebaseret