Cupping

Hvad hjælper Cupping imod?

Skulder-, nakke, lænde- eller rygsmerter

Hovedpine og migræne

Lægkramper og ledsmerter

Muskelømhed og myoser

Smertelindring

Sportsskader

Knæsmerter

Piskesmæld

Tennisalbue

Iskiasnervesmerter

Hvad opnår jeg med Cupping?

Øget velvære

Øget kropslig og mental afslapning

Øget blodcirkulation og -tilførsel

Øget bevægelighed

Øget præstationsevne

Cupping renser bindevævet!

Bindevæv er et stærkt og elastisk materiale, som bl.a. ligger rundt om vores muskler. Bindevævet er fyldt med væske og det er altafgørende for dets elasticitet. Bindevævet har behov for en pumpefunktion, hvilket cupping bidrager til. Her bliver vævet først strakt, så væsken kan presses ud, hvorefter det fyldes igen, når strækket ophører. På den måde banes vejen for effektiv udrensning af affaldsstoffer i blodbanerne. Bindevævet er fyldt med væske og det er altafgørende for dets elasticitet. Bindevævet har behov for en pumpefunktion, hvilket cupping bidrager til. Her bliver vævet først strakt, så væsken kan presses ud, hvorefter det fyldes igen, når strækket ophører.På den måde banes vejen for effektiv udrensning af affaldsstoffer i blodbanerne.

Hvad er Cupping?

Cupping-terapi – også kaldet cupping-behandling, sugekop-behandling, sugekop-massage, bindevævsmassage, cupping-massage eller bare kopmassage. Fælles for alle disse betegnelser er, at de på hver deres måde udnytter en avanceret form for vakuum-terapi vha. specialdesignede sugekopper til massage.Cupping er en ældgammel behandling – brugt i østen gennem mange år. Cupping virker 10 gange så effektivt og dybdegående som massage. Hvor almindelig massage trykker muskler og væv sammen, virker cupping helt modsat ved at suge og udvide bindevævet, så blodcirkulationen stimuleres.

Cupping afspænder og udrenser kroppens affaldsstoffer, samt frigør muskelspændinger og stagnationer i bindevævet. Cupping kombineret med NADA diagnostik omkring ubalancer i kroppens energibaner – de såkaldte meridianbaner er en rigtig god og effektiv behandling til en lang række tilstande
Cupping-behandlingen, som også er kaldet vakuumterapi, foregår ved, at sugekopper suges fast til din hud. Pga. det vakuum, som cuppen besidder, vil den trække musklerne samt mælkesyre og affaldsstoffer til sig. Ved hjælp af de blodkar, der ligger under hudvævet, vil disse affaldsstoffer komme i blodbanen og på denne måde blive udskilt fra kroppen gennem urinvejene. Det er derfor vigtigt at drikke godt med vand efter behandlingen.Effekten går dybt og er særdeles effektiv. Man opnår en umiddelbart afspænding med det samme. Det siges, at 15 minutters cupping svarer til ca. 1,5 – 2 timers massage med hænder.

Suget i sugekopperne under cupping kan justeres, så de passer til din krop, din smertegrænse og dit behov. Sugemærkerne, som kan opstå under behandlingen, er ikke farlige, men viser blot, at der er blokeringer i kroppen eller tilhørende meridian, så energien ikke kan flyde frit. Selve mærkerne efter cupping behandling kan godt ligne et blåt mærke, men der er ikke ømhed efterfølgende. Intensiteten i farverne på cupping mærkerne viser også hvor meget stagnation og spænding, samt ophobning der har været i det pågældende behandlingsområde. Cupping er meget effektivt for dig der oplever muskelsmerter og spændinger/ømhed. Med cupping terapi bliver der løsnet op og ryddet op i gamle blokeringer og ophobninger af affaldsstoffer.